Šta ima novo

"Šta ima novo" Gorana Bregovića u live - akustičnoj verziji druga je cover numera nastala u sklopu pilot programa "United Sound of Balkan" (USB) gdje muzičari različitih stilskih i profesionalnih orjentacija i iz različitih djelova BiH, slušajući jedni druge samo putem slušalica, obrađuju neku od poznatih domaćih ili stranih kompozicija. U ovom slučaju muzičari iz Mostara, Bihaća, Prijedora i Brčkog, na licu mjesta u živo, i bez naknadnog studijskog usnimavanja ili popravljanja, improvizovali su i snimili ovu pjesmu, a čitav proces je zabiljezen kamerama.

Muzičari koji su učestvovali u realzaciji - snimanju obrade pjesme "Šta ima novo" iz Mostara, Bihaća, Prijedora i Brčkog su: Arman Morankic, Saša Brandic, Milan Milovanov, Adnan Suljanović, Mejdi Sulejmani, Anes Beglerbegovć, Orhan Oha Maslo, Elvedin Malkoč, Jasmin Hadzisadiković, Zerina Kurtović, Ena Merić, Senka Merić, Jasmina Klebić, Amina Kreso, Igor Motl i Jure Petrović,

Audio snimatelji: Desimir Skoric, Siniša Aleksič i Marin Bosnjak

Video snimatelji: Duško Krković, Aleksandar Zahorodni

Izvršni producent: Dragan Zrnić

Muzički producent / režija i montaža videa: Dejan Dejanović

Partner na realizacij projekta: "Mostar Rock School"

Podržano od strane Ambasade Sjedenjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini i Grada Prijedora.