Human

"Human" je jedna od prve dvije cover numere nastale u sklopu pilot programa "United Sound of Balkan" (USB) gdje muzičari različitih stilskih i profesionalnih orjentacija i iz različitih djelova BiH, slušajući jedni druge samo putem slušalica, obrađuju neku od poznatih domaćih ili stranih kompozicija. U ovom slučaju muzičari iz Mostara, Bihaća, Prijedora i Brčkog, na licu mjesta u živo, i bez naknadnog studijskog usnimavanja ili popravljanja, improvizovali su i snimili ovu pjesmu, a čitav proces je zabiljezen kamerama.

Muzičari koji su učestvovali u realzaciji - snimanju obrade pjesme "Šta ima novo" iz Mostara, Bihaća, Prijedora i Brčkog su: Orhan Oha Maslo, Adnan Suljanovic, Predrag Stankovic Peca, Mejdi Sulejmani, Anes Beglerbegović, Milos Majinović, Goran Prodan, Jasmin Hadzisadiković, Elvedin Malkoč, Naida Sulejmani, Amina Kreso, Igor Motl, Sanjin Salčin, Nikola Kotroman i Sara Mihaela Dedić.

Audio snimatelji: Desimir Skoric, Siniša Aleksič i Marin Bosnjak

Video snimatelji: Duško Krković, Aleksandar Zahorodni

Izvršni producent: Dragan Zrnić

Muzički producent / režija i montaža videa: Dejan Dejanović

Partner na realizacij projekta: "Mostar Rock School"

Podržano od strane Ambasade Sjedenjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini i Grada Prijedora.

© 2020 USB Team. Sva prava zadržana.